Vrijhoeven Financieel Advies BV
adres

Wilgenpad 1
2461DZ Ter Aar

openingstijden

ma t/m vr
09.00-13:00 13:30-17:00

telefoon

0172 – 60 42 75

Aflossingsvrije hypotheek

Home » Hypotheken » Aflossingsvrije hypotheek

HYPOTHEKEN

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

We staan voor je klaar. Neem contact met ons op of loop bij ons binnen. Voor deskundig en onafhankelijk advies.

Aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek Hypotheken Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar

Met een aflossingsvrije hypotheek los je gedurende de looptijd niets af, je betaalt alleen rente. Je maandlasten zijn daardoor laag. Maar je schuld blijft wel staan en die moet je helemaal aflossen aan het eind van de looptijd of als je verhuist. Daar zit een risico, want je moet dan wel genoeg geld hebben om aan je aflossingsplicht te voldoen.

Lange tijd was het heel gebruikelijk om voor (een deel van) de hypotheek voor aflossingsvrij te kiezen. In 2013 werden de regels aangepast. Hypotheekrente is nu alleen fiscaal aftrekbaar als je de hypotheek binnen 30 jaar stapsgewijs aflost. De rente van een aflossingsvrije hypotheek mag je daarom niet aftrekken. Daardoor mis je een belangrijk belastingvoordeel.

Een andere regel is dat nog maar maximaal de helft van de waarde van de woning kan bestaan uit een aflossingsvrije hypotheek. Heb je nog een aflossingsvrije hypotheek van voor 2013? Dan gelden de nieuwe regels niet voor jou. De hypotheekrente is en blijft aftrekbaar. Als je verhuist, mag je de hypotheek meenemen. Alleen is dan de hoogte wel weer beperkt tot 50% van de woningwaarde. Wil je je hypotheek verhogen? Dan moet het stukje boven op de oude hypotheek wel voldoen aan de nieuwe regels.

Aflossingsvrije hypotheek bij VFA

De regels rondom hypotheken zijn ingewikkeld en je moet rekening houden met allerlei financiële en fiscale gevolgen van je keuze. Laat je daarom adviseren en kom bij ons langs voor een goed gesprek.

Aflossingsvrije hypotheek Hypotheken Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar