Vrijhoeven Financieel Advies BV
adres

Wilgenpad 1
2461DZ Ter Aar

openingstijden

ma t/m vr
09.00-13:00 13:30-17:00

telefoon

0172 – 60 42 75

Hypotheek voor verbouwing of verduurzaming

Home » Hypotheken » Hypotheek voor verbouwing of verduurzaming

HYPOTHEKEN

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

We staan voor je klaar. Neem contact met ons op of loop bij ons binnen. Voor deskundig en onafhankelijk advies.

Hypotheek voor verbouwing of verduurzaming

Hypotheek voor verbouwing of verduurzaming Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar

Je wilt je huis verbouwen of verduurzamen. Maar hoe financier je dat? Als je zelf niet over genoeg geld beschikt, kun je kiezen uit een tweede hypotheek of een persoonlijke lening. Beide oplossingen hebben voor- en nadelen.

Hypotheekrente is vaak lager dan de rente op een persoonlijke lening. Daarom wil je voor de financiering van je verbouwing misschien het liefst je hypotheek verhogen. Maar een hypotheekaanvraag gaat gepaard met bijkomende kosten voor taxatie, advies en notaris. Ook is de looptijd van een hypotheek langer dan die van een persoonlijke lening. Omdat je een langere tijd rente betaalt, kun je met een hypotheek toch duurder uit zijn. Vooral bij een lager leenbedrag kan een persoonlijke lening een voordeligere keuze zijn.

Hypotheek voor verbouwing of verduurzaming bij VFA

Wij rekenen uit of je voor de financiering van een verbouwing voordeliger uit bent met een hypotheek of met een persoonlijke lening. Houd er ook rekening mee dat je de rente van een lening of hypotheek mag aftrekken als je het geld besteedt aan woningverbetering. Maar je moet het leenbedrag dan wel binnen 30 jaar stapsgewijs aflossen. Met een aflossingsvrije hypotheek is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Hypotheek voor verbouwing of verduurzaming Hypotheken Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar