Vrijhoeven Financieel Advies BV
adres

Wilgenpad 1
2461DZ Ter Aar

openingstijden

ma t/m vr
09.00-13:00 13:30-17:00

telefoon

0172 – 60 42 75

Overbruggingshypotheek

Home » Hypotheken » Overbruggingshypotheek

HYPOTHEKEN

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

We staan voor je klaar. Neem contact met ons op of loop bij ons binnen. Voor deskundig en onafhankelijk advies.

Overbruggingshypotheek

Overbruggingshypotheek Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar

Voor de aanschaf van een ander koophuis heb je als doorstromer waarschijnlijk ook de opbrengst uit je huidige woning nodig. Maar zolang die opbrengst niet binnen is, beschik je nog niet over de overwaarde. De bank is dan bereid je een voorschot te geven in de vorm van een overbruggingshypotheek.

Hoe hoog je overbruggingshypotheek is, hangt af van verschillende factoren. Als het huis al verkocht is, weet de bank precies hoe hoog de overwaarde is. Vanwege die grote zekerheid kun je ook een hogere overbruggingshypotheek krijgen. Is je huis nog niet verkocht? Dan moet de bank de overwaarde inschatten. Daarvoor wordt uitgegaan van de WOZ-waarde van de woning of van een desktoptaxatie. Toch zal de hypotheekverstrekker niet de volledige geschatte overwaarde als overbruggingskrediet geven. Meestal neemt de bank 80% tot 90% van taxatiewaarde en trekt daar de hypotheekschuld van af. Het bedrag dat dan overblijft, is het uitgangspunt voor je overbruggingshypotheek.

Overbruggingshypotheek bij VFA

Een goede overbruggingshypotheek kan net de aanschaf van een bepaalde woning mogelijk maken. Maar bij de meeste hypotheekaanbieders kun je een overbruggingshypotheek alleen afsluiten in combinatie met een hypotheek voor je nieuwe huis. Daarom is het belangrijk dat je je goed laat adviseren. Want beide hypotheken moeten aansluiten op je wensen.

Aflossingsvrije hypotheek Hypotheken Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar