Vrijhoeven Financieel Advies BV
adres

Wilgenpad 1
2461DZ Ter Aar

openingstijden

ma t/m vr
09.00-13:00 13:30-17:00

telefoon

0172 – 60 42 75

Autoverzekering + Oldtimer

Home » Particuliere verzekeringen » Autoverzekering + Oldtimer

Autoverzekering + Oldtimer

Autoverzekering Particuliere verzekeringen Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar

Je geniet van je auto, maar je loopt in het verkeer ook verschillende risico’s. Zo kun je met je auto schade of letsel bij anderen veroorzaken. Maar je auto kan ook zelf beschadigd raken of gestolen worden. Vraag ons hoe je de risico’s het beste verzekert.

Er zijn drie soorten autoverzekeringen:

Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WA). Dit is een verplichte verzekering voor als je met je auto schade of letsel toebrengt aan anderen.

Beperkt cascoverzekering. Deze is voor schade aan je eigen auto die ontstaan is door iets dat van buiten komt. Dat kan schade zijn door brand, storm, bliksem of hagel zijn of door een aanrijding met een dier. Ook inbraakschade zoals een ingeslagen autoruit krijg je doorgaans vergoed.

Volledig cascoverzekering (AllRisk). De meest uitgebreide verzekering vergoedt naast de dekking van een beperkt casco ook allerlei andere vormen van schade. Denk bijvoorbeeld aan schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken, te water raken. Ook schade die je zelf per ongeluk hebt veroorzaakt aan je auto, is gedekt.

De leeftijd van je auto en jouw persoonlijke wensen bepalen welke verzekering geschikt is voor jouw auto. Wij gaan na welke dekking voor je auto nog relevant is en adviseren je over een voordelige en goede autoverzekering.

Oldtimer

Bezit je naast je reguliere auto ook een andere, oudere auto? Als de verzekeraar die beschouwt als een oldtimer kun je een oldtimerverzekering afsluiten. Die is vaak goedkoper dan een ‘gewone’ autoverzekering. Maar niet elke oude auto is een oldtimer. Wat zijn de voorwaarden?

  • De auto is minimaal 25 jaar oud.
  • Je bent als bestuurder ouder dan 24 jaar.
  • Je gebruikt de oldtimer alleen recreatief en als hobby.
  • Je hebt een ander voertuig voor dagelijks gebruik.
  • Je mag een beperkt aantal kilometers per jaar rijden, vaak 7.500.
  • Je stalt de oldtimer in een afgesloten ruimte.
Particuliere Verzekeringen Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar

Ook voor een oldtimer moet je een WA-verzekering hebben. Daarnaast kun je een beperkt of volledig cascoverzekering afsluiten voor schade aan de oldtimer zelf. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Wil je weten waar en hoe jij je oldtimer goed kunt verzekeren? Wij zoeken het voor je uit.