Vrijhoeven Financieel Advies BV
adres

Wilgenpad 1
2461DZ Ter Aar

openingstijden

ma t/m vr
09.00-13:00 13:30-17:00

telefoon

0172 – 60 42 75

Aansprakelijkheidsverzekering

Home » Zakelijke verzekeringen » Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Particuliere verzekeringen Vrijhoeven Financieel Advies Ter Aar

De meeste ondernemers zijn zo verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af te sluiten. Maar niet iedereen beseft dat er verschillende vormen van aansprakelijkheid bestaan en dat de dekking van de AVB niet altijd voldoende is. Wij bespreken alle aansprakelijkheidsrisico’s met je en adviseren je over mogelijke verzekeringsoplossingen.

Met welke vormen van aansprakelijkheid kan een bedrijf te maken krijgen?

Bedrijfsaansprakelijkheid

Als door jouw werkzaamheden of die van je medewerker schade wordt toegebracht aan personen of zaken.

Werkgeversaansprakelijkheid

Als je medewerker bij het uitoefenen van zijn werk (gezondheid)schade oploopt. Bijvoorbeeld door een bedrijfsongeval of doordat hij aan gevaarlijke stoffen is blootgesteld.

Affectieschade

Als een van je medewerkers door een bedrijfsongeval blijvend letsel oploopt of overlijdt, kunnen zijn partner, (stief)kinderen of ouders smartengeld opeisen.

Productaansprakelijkheid

Heb je als importeur, handelaar of detaillist een product verkocht dat door een gebrek schade of letsel veroorzaakt bij de koper? Dan kun je aansprakelijk gesteld worden, ook als de schuld bij de fabrikant ligt.

Schade door cybercrime

Als jouw IT-systeem wordt gehackt, loopt niet alleen jouw bedrijf gevaar. Je klanten of leveranciers kunnen dan ook de dupe worden van identiteitsfraude, afpersing of een systeeminbraak. Als jij aansprakelijk gesteld wordt voor die schade, kan dat flink in de papieren lopen.

Milieuaansprakelijkheid

Als er brand uitbreekt in je bedrijf kunnen er schadelijke stoffen vrijkomen die schade toebrengen aan omwonenden en het milieu. Dan moet er gesaneerd worden en vervuild water moet worden opgeruimd. Voor die kosten word jij dan aangesproken.

Beroepsaansprakelijkheid

Ook als professional kun je bij de uitoefening van je beroep fouten maken of een vergissing begaan. Je opdrachtgever kan daardoor schade oplopen waarvoor jij aansprakelijk gesteld kunt worden.